Thaikycklingsallad med majs, kål och röd chilisås

Thaikycklingsallad med majs, kål och röd chilisås

Ingredienser

2 kycklingbröst,
1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g),
1 röd chili,
2 vitlöksklyftor,
2 lime,
2 msk fisksås,

½ spetskål,
2-3 små gurkor,
1 mango,
4 salladslök,
½ knippe koriander,
1/2 dl salta jordnötter,
1 msk socker.

Metod

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka kycklingbrösten i vatten i ca 10-15 minuter och ta i sär köttet i långa strängar.
  2. Blanda chili, vitlök, limesaft, fisksås och socker – smaka av med socker och fisksås.
  3. Skär kålen grovt, halvera gurkan på längden, skala och skär mangon i grova bitar.
  4. Hacka koriander grovt, skär vårlöken fint och blanda med kyckling, majs och gurka.
  5. Servera salladen i en liten skål med dressing, koriander och jordnötter.

SMAKLIG MÅLTID!
Tips: I stället för majs och kyckling kan du använda bönor och tigerräkor – och rödkål i stället för grön.