Tex-mex fyllda sötpotatisar med svarta bönor

Tex-mex fyllda sötpotatisar med svarta bönor

Ingredienser

Till 2 personer

2 stora sötpotatisar
50 g cheddar
2 msk crème fraîche
1 glas salsa
1 påse svarta bönor
1 avokado
1 liten rödlök
1 handfull koriander

Metod

Så enkelt är det:

  • Sätt ugnen på 200°. Skrubba sötpotatisarna och stick hål på
    dem med en gaffel. Lägg dem på en bakplåt klädd med
    bakplåtspapper och tillaga dem i ugnen i en timme tills de är helt möra.
  • Skär ett snitt i de bakade potatisarna och öppna upp dem så att du kan
    fyllda dem med riven cheddarost. Ställ in potatisarna i ugnen i
    ytterligare 10 minuter tills osten är gyllenbrun.
  • Fördela en skedfull crème fraîche och salsa i varje potatis.
  • Toppa med svarta bönor, avokadoskivor tunna skivor av rödlök.
  • Strö over med koriander och servera.