Svarta bönor bakade med tacochips, nötkött, tomat och cheddarost

Svarta bönor bakade med tacochips, nötkött, tomat och cheddarost

Ingredienser

1 burk Bonduelle svarta bönor
(avrunnen vikt 130 g)

400 g nötfärs
2 lökar, ca. 100 g
1 msk olja

1 burk krossade tomater

2-3 msk sweet chilisås

Metod

  1. Finhacka löken.
  2. Bryn köttet och löken i en stekpanna med olja 
i ca 6-7 minuter.
  3. Tillsätt hackade tomater, chilisås och hälften av oreganon och låt sjuda i 15 minuter. Tillsätt sedan svarta bönor och små färska tomater skurna i halvor och krydda med salt och peppar.
  4. Häll allt i en ugnsfast form och sprid ut hälften av tacochipsen ovanpå. Strö över ost och grädda i en förvärmd ugn på 210 grader tills det är gyllenbrunt och krispigt.
  5. Lägg upp i en form och strö över hackad koriander.

Servera med extra ost, chips och crème fraiche.

TIPS: Kan tillagas med de flesta produkter från Bonduelle.