Svamptoast med röda kidneybönor och kikärtor, citron och persilja

Svamptoast med röda kidneybönor och kikärtor, citron och persilja

Ingredienser

4 st portabellosvampar, ca 400 g

4 skivor rostbröd

1 burk Bonduelle kikärtor
(265 g avrunnen vikt)

1 burkar Bonduelle röda kidneybönor
(250 g avrunnen vikt)

2 vitlöksklyftor

¼ knippe slätbladig persilja,
1 obesprutad citron
1 msk olivolja
100 g fetaost
Salt
Svartpeppar

Metod

  • Lägg formfranskan i en bakform med bakplåtspapper. Tillsätt sedan svampen med lamellerna uppåt.
  • Fördela röda kidneybönor och kikärter på svampen.
  • Skär vitlöken fint, hacka persiljan grovt. Tillsätt olivolja och krydda med salt och peppar.
  • Riv skalet av en citron på den fina sidan av rivjärnet över svampen och pressa ut saften.
  • Bryt fetaosten i grova tärningar och häll den över svampen.
  • Baka svampen i förvärmd ugn i 200 grader i 25 minuter, tills den är gyllenbrun och mör.

Tips: Kan också tillagas med andra Bonduelle bönor eller linser