Stekta kikärtor och röda kidneybönor med röd paprika, vitlök och ströbröd

Stekta kikärtor och röda kidneybönor med röd paprika, vitlök och ströbröd

Ingredienser

500 g fläskkotlett

2 kvistar rosmarin

1 burk Bonduelle kikärtor
(265 g avrunnen vikt)

1 burkar Bonduelle röda kidneybönor
(250 g avrunnen vikt)

50 g lök

2 vitlöksklyftor

1-2 msk livolja
¼ knippe oregano
2 röda paprikor
40 g parmesanost
2 skivor bröd i grova tärningar
Salt
Svartpeppar
Citron

Metod

  1. Skär lök och vitlök fint. Hacka oregano grovt.
  2. Stek lök, vitlök och oregano i olja i en stekpanna tills det är lätt brynt.
  3. Tillsätt kikärtor och röda kidneybönor, låt det brynas och krydda med salt och peppar.
  4. Halvera paprikorna på längden, ta bort fröna och placera dem på en bakplåt med bakplåtspapper.
  5. Fyll paprikorna med kikärtor och röda kidneybönor och strö över riven ost och brödtärningar. Baka dem i förvärmd ugn i 200 grader i ca 30 minuter, tills de är gyllenbruna och möra.
  6. Hacka rosmarin grovt, vänd köttet i den, krydda med salt och peppar och stek i en het stekpanna i ca 3 minuter på varje sida. Servera köttet med bakad paprika och citron.

Tips: Serveras som tillbehör till både fisk och kött, kan mycket väl ätas som vegetarisk rätt och kan även tillagas med currybönor eller chilibönor.