Spicy pork med majs och potatis

Spicy pork med majs och potatis

Ingredienser

4 portioner

1 kg fläskkarré
1 kg potatis
2 burkar Bonduelle gourmet majs
(avrunnen vikt 280 g)

Marinad:
1 dl olja
½ dl vatten
3 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
2 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflingor
1 tsk salt
Lite krossad peppar

Till servering: Crème fraiche och ruccolasallad

Metod

Så enkelt är det:

  • Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnssäker form med lite olja.
  • Lägg karré och skalad potatis i formen.
  • Rör ihop marinaden och fördela över köttet och potatisen.
  • Lägg över en bit bakplåtspapper och täck formen med aluminiumfolie.
  • Sätt in i ugnen ca 1 ½ timme.
  • Ta ut formen och fördela avrunnen majs över potatisen. Sätt tillbaka formen i ugnen under bakplåtspapper och aluminiumfolie. Stek i ytterligare ca 20 minuter.
  • Servera köttet i skivor med potatis, majs, crème fraiche och ruccolasallad.Tillagningstid: Ca 2 timmar