1. >Recept
  2. >Spaghetti med linsbolognese

Spaghetti med linsbolognese

Lätt
2 personer
25 min.
Ingredienser:
till 2 personer
1 lök

2 vitlöksklyfta

250 g bruna champignoner

1 morot

1 msk. olivolja till stekning

1 msk. torkad basilika

1 msk. torkad oregano

Salt och färskmalen peppar

1 burk krossade tomater

70 g tomatpuré

2 dl grönsaksbuljong

1 påse linser

1 msk. rödvinsvinäger

200 g spaghetti till servering

Parmesan till servering

Färsk basilika till servering
Ingredienser för 2 personer
1 lök

2 vitlöksklyfta

250 g bruna champignoner

1 morot

1 msk. olivolja till stekning

1 msk. torkad basilika

1 msk. torkad oregano

Salt och färskmalen peppar

1 burk krossade tomater

70 g tomatpuré

2 dl grönsaksbuljong

1 påse linser

1 msk. rödvinsvinäger

200 g spaghetti till servering

Parmesan till servering

Färsk basilika till servering
  1. Steg 1
    Skala och hacka löken och pressa vitlöken. Riv champinjonerna och moroten på den grova sidan av ett rivjärn.
  2. Steg 2
    Stek svampen, löken, vitlöken och moroten i olja i en gryta tills blandningen börjar att bli gyllenbrun.
  3. Steg 3
    Tillsätt torkad basilika, oregano, salt och peppar och låt allt steka med några minuter innan du häller över krossade tomater, tomatpuré, buljong och linser i grytan.
  4. Steg 4
    Koka upp såsen, smaka av med rödvinsvinäger och låt allt sjuda medan du kokar spaghettin.
  5. Steg 5
    Servera med nyriven parmesanost och basilikablad.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt