Spaghetti med linsbolognese

Spaghetti med linsbolognese

Ingredienser

Till 2 personer

1 lök
2 vitlöksklyfta
250 g bruna champignoner
1 morot
1 msk olivolja till stekning
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
salt och färskmalen peppar
1 burk krossade tomater
70 g tomatpuré
2 dl grönsaksbuljong
1 påse linser
1 msk rödvinsvinäger
200 g spaghetti till servering
Parmesan till servering
Färsk basilika till servering

Metod

Så enkelt är det:

  • Skala och hacka löken och pressa vitlöken. Riv champinjonerna
    och moroten på den grova sidan av ett rivjärn.
  • Stek svampen, löken, vitlöken och moroten i olja i en gryta tills
    blandningen börjar att bli gyllenbrun.
  • Tillsätt torkad basilika, oregano, salt och peppar och låt allt steka
    med några minuter innan du häller över krossade tomater,
    tomatpuré, buljong och linser i grytan.
  • Koka upp såsen, smaka av med rödvinsvinäger och låt allt sjuda
    medan du kokar spaghettin.
  • Servera med nyriven parmesanost och basilikablad.