Sommarrisotto med majs, tomat och timjan

Sommarrisotto med majs, tomat och timjan

Ingredienser

2 purjolökar,
2 burkar Bonduelle majs
(avrunnen vikt 2 x 140 g),
1 burk krossade tomater,
1 lök,
2 vitlöksklyftor,
¼ knippe timjan,

persilja,
200 g risottoris,
5-6 dl grönsaksbuljong,
100 g smör,
parmesanost,
olivolja,
salt och peppar.

Metod

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rengör och hacka grönsakerna fint och fräs lätt med hackad timjan och olivolja i en gryta
  2. Tillsätt riset, blanda väl och häll sedan i hackade tomater och majs.
  3. Tillsätt lite buljong i taget och rör ofta tills riset är mjukt och sprött (ca 20-25 min).
  4. Tillsätt smörtärningar och lite riven parmesan risotton och krydda med salt och peppar.
  5. Servera sommarrisotton med grovhackad persilja och riven parmesan.

SMAKLIG MÅLTID!

Tips: Istället för majs kan du använda olika bönor.