Små rostade morötter med majs, champinjoner och sesam

Små rostade morötter med majs, champinjoner och sesam

Ingredienser

400 g små morötter,
1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g),
2 vitlöksklyftor,
4 salladslök,
200 g svamp (kungsmussling),

2 msk vegetabilisk olja,
1 dl ostronsås,
2 msk sojasås,
sesamfrön,
ärtskott och peppar

Metod

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär vitlök i tunna skivor, skär vårlök fint och halvera svamparna.
  2. Halvera morötterna på längden och rosta dem ordentligt i olja i stekpanna/wok i 2 minuter.
  3. Rosta vitlök tills den är gyllenbrun och häll på ostronsås och soja i pannan.
  4. Tillsätt svamp och majs, blanda ordentligt och krydda med peppar.
  5. Lägg upp morötter och majs på ett fat, strö över sesam, lök och ärtskott.

SMAKLIG MÅLTID!