Shakshuka med kikärtor

Shakshuka med kikärtor

Ingredienser

Till 2 personer

2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 msk olivolja
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk malen spiskummin
salt och färskmalen peppar
2 burkar krossade tomater
1 påse kikärtor
4 ägg, stl. M/L
25 g fetaost
1 msk tahin
1 handfull bredbladig persilja

Metod

Så enkelt är det:

  • Skala och finhacka löken och vitlöken.
    Halvera paprikan, avlägsna kärnorna och skär i små tärningar.
    Bryn lök, vitlök och paprika i olivolja i en stekpanna med tillhörande lock.
  • Tillsätt paprika, spiskummin, salt och peppar och rör
    runt tills grönsakerna får färg.
  • Häll över de krossade tomaterna och kikärtorna i stekpannan
    och låt såsen sjuda i 5 minuter.
  • För tomatsåsen åt sidan med en sked och häll i äggen i tomrummen.
    Lägg på locket och låt din shakshuka sjuda tills äggvitorna har
    blivit fasta och äggulorna fortfarande är rinniga.
  • Smula fetaost över stekpannan, tillsätt några droppar tahin,
    strö över hackad persilja och servera.