1. >Recept
  2. >Rostade kikärtor med heta kryddor, spetskål, cashewnötter, citron och färsk koriander

Rostade kikärtor med heta kryddor, spetskål, cashewnötter, citron och färsk koriander

Lätt
2 personer
25 min.
Ingredienser:
till 2 personer
2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)

1 liten spetskål

2 tsk stött spiskummin

1 tsk stött koriander

1/2 tsk chilipulver (kan uteslutas)

2 msk olivolja

50 g rostade cashewnötter

½ knippe koriander

1 citron
Ingredienser för 2 personer
2 burkar Bonduelle kikärter (2 x 160 g avrunnen vikt)

1 liten spetskål

2 tsk stött spiskummin

1 tsk stött koriander

1/2 tsk chilipulver (kan uteslutas)

2 msk olivolja

50 g rostade cashewnötter

½ knippe koriander

1 citron
  1. Steg 1
    Häll kikärterna i en sil och skölj med kallt vatten.
  2. Steg 2
    Dela spetskålen på längden och skär i långa skivor.
  3. Steg 3
    Stek kikärterna tillsammans med kryddorna i olivolja i en stekpanna i ca 2-3 minuter.
  4. Steg 4
    Tillsätt kålen i stekpannan och vänd ihop. Kålen ska bara värmas lite grann, så att den behåller sin sprödhet.
  5. Steg 5
    Blanda samman kikärter och kål med grovhackad koriander, cashewnötter och servera med citron.
Tips:
Kan även tillagas med linser, vita bönor och majs. Kikärterna kan ätas som snacks eller blandas i en sallad.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt