Rostade kikärtor med heta kryddor, spetskål, cashewnötter, citron och färsk koriander

Rostade kikärtor med heta kryddor, spetskål, cashewnötter, citron och färsk koriander

Ingredienser

1 burk Bonduelle kikärtor (265 g avrunnen vikt)
1 liten spetskål
2 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
1/2 tsk chilipulver (kan utelämnas)

2 msk olivolja
50 g rostade cashewnötter
½ knippe koriander
1 citron

Metod

  • Häll kikärtorna i en sil och låt dem rinna av väl.
  • Halvera spetskålen på längden och skär i långa klyftor.
  • Stek kikärtorna i olivolja i en kastrull med kryddorna i ca 2-3 minuter.
  • Lägg kålen i pannan och blanda allt, kålen ska bara bli lite varm men ändå krispig.
  • Servera kikärter och kål med med grovt hackad koriander, cashewnötter och citron.

 

Tips: Kan också tillagas med linser, vita bönor och majs. Kikärtorna kan gärna ätas som mellanmål eller strös på en sallad.