Rostad paprika med Tex Mex majs och röda kidneybönor, stekt ägg och örter

Rostad paprika med Tex Mex majs och röda kidneybönor, stekt ägg och örter

Ingredienser

Till 4 person

300 g gröna bönor
2 röda paprikor
50 g lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 burkar Bonduelle Tex Mex majs och röda kidneybönor
(avrunnen vikt 140 g)
4-8 ägg
1–2 röd chili
½ knippe koriander
Salt
Svartpeppar

Metod

Så enkelt är det:

  1. Rensa de gröna bönorna och koka dem mjuka i vatten i ca 4–5 minuter.
  2. Skär paprikorna i ca 3 cm stora bitar och finhacka lök och vitlök.
  3. Rosta paprikan hårt i en varm stekpanna i 2 msk olja i ca 3 minuter.
    Tillsätt majs och röda kidneybönor, gröna bönor och blanda väl.
    Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek äggen i en stekpanna i 1 msk olja.
  5. Lägg upp grönsaksblandningen på en tallrik med de stekta äggen och
    strö över finhackad chili och koriander.

 

Smaklig måltid!