Rostad grönkålssallad med majs och röda kidneybönor, rostade hasselnötter och yoghurtdressing

Rostad grönkålssallad med majs och röda kidneybönor, rostade hasselnötter och yoghurtdressing

Ingredienser

300 g grönkål

1 lök, ca 50 g

2 vitlöksklyftor

2 burkar Bonduelle majs
(2 x 140 g avrunnen vikt)

1 burkar Bonduelle röda kidneybönor
(avrunnen vikt 250g)

2 msk olivolja
50 g rostade hasselnötter
2 dl yoghurt
2 msk worcestershiresås
Salt
Svartpeppar

Metod

  • Riv sönder grönkålen i grova bitar.
  • Skär rödlök och vitlök fint.
  • Stek kål, lök och vitlök i olja i en het stekpanna tills det är lätt brynt, tillsammans med bönor och majs.
  • Rör yoghurt med worcestershiresås och krydda med salt och peppar.
  • Lägg upp kålen i en stor skål eller på en tallrik, strö över hasselnötter och servera med yoghurtsås.

Tips: Serveras som tillbehör till både fisk och kött, kan även ätas som vegetarisk rätt och kan tillagas med linser eller bönmix.