Rödbetssallad med quinoa, bönor och majs

Rödbetssallad med quinoa, bönor och majs

Ingredienser

DU BEHÖVER:
2 dl quinoa,
1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g),
1 burk Bonduelle bönmix (avrunnen vikt 265 g),
400 g små rödbetor,
200 g svartkål/grönkål,

2 msk olivolja,
2 msk äppelcidervinäger,
¼ knippe dill,
¼ knippe gräslök,
100 g fetaost,
1 citron, salt och peppar.

Metod

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka quinoa och låt svalna. Koka rödbetorna mjuka med skal och skala dem under rinnande kallt vatten.
  2. Skär rödbetorna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg upp dem på en stor tallrik.
  3. Rensa kålen, riv av den från stammen i lagom stora bitar och blanda med rödbetor, olja, vinäger och quinoa,
  4. Blanda med majs och bönmix, krydda med salt och peppar och strö över grova bitar av fetaost.
  5. Servera med klippta örter och bröd och citronklyftor.

SMAKLIG MÅLTID!