Pumpasoppa med chilibönor

Pumpasoppa med chilibönor

Ingredienser

4 portioner

1 hokkaidopumpa
2 lökar, olja
8 dl vatten
1 buljongtärning
1 tsk spiskummin
1 burk Bonduelle chilibönor (430 g)
1 ekologisk apelsin
Salt och peppar

Dekoration: Pumpakärnor och dill

Metod

Så enkelt är det:

  1. Dela pumpan och gröp ur kärnorna.
    Skär fruktköttet med skal i tärningar.
  2. Hacka löken och stek pumpan i olja i en gryta.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning och spiskummin
    och låt grönsakerna sjuda under lock ca 15 minuter tills de är möra.
  4. Tillsätt chilibönor, lite rivet apelsinskal och saft i
    grytan och mixa med stavmixer.
    Späd eventuellt med vatten om det behövs.
  5. Smaka av med salt och peppar och servera med pumpakärnor och dill.

Tillagningstid: 25 min.