1. >Recept
  2. >Pumpasoppa med chilibönor

Pumpasoppa med chilibönor

4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
1 hokkaidopumpa

2 lökar, olja

8 dl vatten

1 buljongtärning

1 tsk. spiskummin

1 burk Bonduelle chilibönor (430 g)

1 ekologisk apelsin

Salt och peppar

Dekoration: Pumpakärnor och dill
Ingredienser för 4 personer
1 hokkaidopumpa

2 lökar, olja

8 dl vatten

1 buljongtärning

1 tsk. spiskummin

1 burk Bonduelle chilibönor (430 g)

1 ekologisk apelsin

Salt och peppar

Dekoration: Pumpakärnor och dill
  1. Steg 1
    Dela pumpan och gröp ur kärnorna.
  2. Steg 2
    Skär fruktköttet med skal i tärningar.
  3. Steg 3
    Hacka löken och stek pumpan i olja i en gryta.
  4. Steg 4
    Tillsätt vatten, buljongtärning och spiskummin och låt grönsakerna sjuda under lock ca 15 minuter tills de är möra.
  5. Steg 5
    Tillsätt chilibönor, lite rivet apelsinskal och saft i grytan och mixa med stavmixer.
  6. Steg 6
    Späd eventuellt med vatten om det behövs.
  7. Steg 7
    Smaka av med salt och peppar och servera med pumpakärnor och dill.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Ugnsbakad pumpa med röda kidneybönor och...
  • Marockansk sallad med bonor och gryn
  • Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...