Recept

Pestosallad med Majs, kikärter och kidneybönor

20 4

78

Ingredienser

1 burk kikärter

(250 g avrunnen vikt)

1 burk röda kidneybönor

(250 g avrunnen vikt)

1 burk Bonduelle majs

(140 g avrunnen vikt)

1 gurka

400 g tomater, gärna

körsbärstomater

2 msk olivolja

¼ dl vit balsamvinäger eller

vitvinsvinäger

2 msk grön pesto

Salt och peppar

Rucola eller färsk basilika

Gör så här

  • Häll av vätskan från kikärterna, kidneybönorna och majsen, och skölj i kallt vatten.
  • Skär gurkan i små tärningar och tomaterna i mindre bitar.
  • Vänd ner kikärterna, kidneybönorna och majsen i en marinad av olivolja, vinäger och grön pesto, och krydda med salt och peppar.
  • Blanda sedan med gurka och tomat, och strö över rucola.
  • Servera med rostat pestobröd.