Pasta med tomat och kikärtor

Pasta med tomat och kikärtor

Ingredienser

100 g pappardellepasta
1 vitlöksklyfta
1 lök, ca 50 g
1 msk olivolja
2 dl färdig tomatsås
8 körsbärstomater
1 burk Bonduelle En Liten Twist kikärtor
(avrunnen vikt 65 g)
10 basilikablad
20 g parmesanost
1 msk olivolja
Salt
Svartpeppar

Metod

Till 1 person

  1. Finhacka lök och vitlök. Stek i olivolja i en gryta.
  2. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg dem i grytan tillsammans med tomatsåsen och kikärtorna. Låt såsen koka upp och låt därefter sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och håll pastan varm.
  4. Lägg upp pasta på en tallrik med tomatsåsen.
  5. Serveras med färsk basilika och riven parmesan.

Smaklig måltid!