Minipaj med kikärtor och bacon

Minipaj med kikärtor och bacon

Ingredienser

1 burk Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 265),
4 msk hackade semitorkade tomater,
4 skivor knaperstekt bacon,
salt och peppar,
1 msk mjölk
1 tsk majsstärkelse,
8 stora ägg

Toppning:
2 dl riven ost
3 msk solrosfrön.

Metod

Gör så här:

  1. Ställ in ugnstemperaturen på 200 grader och smörj en muffinsform i metall med plats för 12 muffins med olja.
  2. Mosa avrunna kikärtor och blanda med tomat, finhackad bacon och lite salt och peppar.
  3. Vispa mjölk, majsstärkelse och ägg tillsammans i en skål och vänd ned kikärtsblandningen.
  4. Fördela i de 12 formarna.
  5. Strö över ost och solrosfrön och baka de små pajerna i ca 20 minuter.

Servera ljumna. Kyl resten och förpacka i plastfilm och matlåda.

Smaklig måltid!

Tillagningstid: 30 min