Minestronesoppa

Minestronesoppa

Ingredienser

4 portioner

150 g bacon i tärningar
Olja
2 morötter
2 purjolökar
1 dl vin
8–10 dl vatten
1 burk krossade tomater
2 hönsbuljongtärningar
1 burk Bonduelle kidneybönor (avrunnen vikt 250 g)
1 burk Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 265 g)
Salt och peppar

Till servering: Pesto och basilika

Metod

Så enkelt är det:

  1. Stek bacon i en gryta. Skär morötter och purjolök i
    mindre bitar och stek med baconet.
  2. Tillsätt vin, vatten, krossade tomater och buljongtärningar
    och låt sjuda under lock i 10 minuter.
  3. Häll av kidneybönor och kikärtor och vänd ner i soppan.
    Låt bönorna bli genomvarma.
  4. Smaka av med salt och peppar och servera med pesto och basilika.

Tillagningstid: 20 min.