Marockansk sallad med bönor och gryn

Marockansk sallad med bönor och gryn

Ingredienser

Till 2 personer

1 liten hokkaidopumpa
1 msk olivolja
1 tsk malen spiskummin
0,5 tsk rökt paprika
salt
1 påse bönor och gryn
Saften och skalet från en halv obesprutad citron
100 g fetaost
1/4 granatäpple

Metod

Så enkelt är det:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skölj pumpan och avlägsna kärnorna. Tärna pumpan och sprid ut
    bitarna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
  • Vänd pumpabitarna i olivolja, spiskummin, paprika och salt och
    tillaga i ugnen i cirka 30 minuter tills de är möra och lätt spröda.
  • Vänd pumpabitarna tillsammans med ekologiska bönor och gryn i en skål.
  • Riv över citronskal och pressa citronsaft över salladen.
  • Grovhacka myntan, smula fetaosten och peta bort kärnorna från granatäpplet.
    Vänd ner i salladen och servera.