Majssoppa med svamp, bönor, rostat bröd och skyr

Majssoppa med svamp, bönor, rostat bröd och skyr

Ingredienser

2 burkar Bonduelle majs
(2 x 140 g avrunnen vikt)

400 g potatis

1 lök, ca 50 g

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

1 grönsaksbuljongtärning

1 liter vatten
200 g svamp, ängschampinjon
4 kvistar timjan, hackad
4 skivor rostat bröd
Skyr
Vattenkrasse
Salt och svartpeppar

Metod

  • Skala potatisen och skär den i mindre bitar.
  • Skär lök och vitlök fint och fräs i en stor gryta tillsammans med potatisen.
  • Tillsätt buljongtärning och vatten och låt sjuda i 30 minuter tills potatisen är mjuk.
  • Tillsätt majs och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
  • Rengör svampen, skär den i skivor, stek den i olja tillsammans med timjan och krydda med salt och peppar.
  • Servera den varma soppan i små varma soppskålar med en bit rostat bröd med svamp och extra majs, vattenkrasse och skyr.

Tips: Soppan kan också tillagas med vita bönor, kikärtor och linser.