1. >Recept
  2. >Majssoppa med svamp, rostat bröd och skyr

Majssoppa med svamp, rostat bröd och skyr

Lätt
2 personer
50 min.
Ingredienser:
till 2 personer
2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)

400 g potatis

1 lök, ca. 50 g

2 vitlöksklyftor

2 msk. olivolja

1 grönsaksbuljongtärning

1 liter vatten

200 g svamp, ängschampinjon

4 kvistar timjan, hackad

4 skivor rostat bröd

Skyr

Vattenkrasse

Salt och svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
2 burkar Bonduelle majs (2 x 140 g avrunnen vikt)

400 g potatis

1 lök, ca. 50 g

2 vitlöksklyftor

2 msk. olivolja

1 grönsaksbuljongtärning

1 liter vatten

200 g svamp, ängschampinjon

4 kvistar timjan, hackad

4 skivor rostat bröd

Skyr

Vattenkrasse

Salt och svartpeppar
  1. Steg 1
    Skala potatisen och skär den i mindre bitar.
  2. Steg 2
    Skär lök och vitlök fint och fräs i en stor gryta tillsammans med potatisen.
  3. Steg 3
    Tillsätt buljongtärning och vatten och låt sjuda i 30 minuter tills potatisen är mjuk.
  4. Steg 4
    Tillsätt majs och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5
    Rengör svampen, skär den i skivor, stek den i olja tillsammans med timjan och krydda med salt och peppar.
  6. Steg 6
    Servera den varma soppan i små varma soppskålar med en bit rostat bröd med svamp och extra majs, vattenkrasse och skyr.
Tips:
Soppan kan också tillagas med vita bönor, kikärtor och linser.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt