Majsmuffins med rökt chili och popcorn (8-10 st)

Majsmuffins med rökt chili och popcorn (8-10 st)

Ingredienser

DU BEHÖVER:
200 g vetemjöl,
2 burkar Bonduelle majs
(avrunnen vikt 2 x 140 g),
2-3 rökta chipotle-chilifrukter i lag,
2 dl lättmjölk,
2 ägg,

50 g smör,
2 msk polentamjöl,
3 tsk bakpulver
1 tsk salt,
popcorn,
crème fraiche.

Metod

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda mjöl, polentamjöl, bakpulver och salt och rör sedan i mjölk och ägg.
  2. Smält smöret och vänd ner det i smeten tillsammans med majs och grovt hackad chili.
  3. Smörj muffinformarna med lite extra smör och fördela fyllningen i dem.
  4. Baka i ugn 185 °C i ca 30-35 minuter.
  5. Låt svalna på galler, ta ut muffins ur formen och servera med popcorn och crème fraiche.

SMAKLIG MÅLTID!

Tips: Istället för chipotle-chili kan du använda torkad röd chili.