Majsgazpachosallad med majs, gurka, gul paprika, äpplen, krispiga krutonger, gräslök och majsvinägrette

Majsgazpachosallad med majs, gurka, gul paprika, äpplen, krispiga krutonger, gräslök och majsvinägrette

Ingredienser

(Tillbehör för 4 personer)

2 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)
1 gurka
1 gul paprika
1 lök, ca 50 g
1 gul squash
100 g gula körsbärstomater
1 gult äpple
½ knippe gräslök
2 dl krutonger

Vinägrett:
1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)
2 msk vitvinsvinäger
1 dl äppeljuice
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar

Metod

    • Blanda alla ingredienser till vinägretten, krydda med salt och peppar.
    • Dela gurkan på längden, skrapa bort kärnorna med en sked och skär i tunna skivor.
    • Rensa paprikan och skär den i tunna stavar och skär löken fint.
    • Skär squash i skivor och halvera tomaterna.
    • Skär äpplet i tunna skivor och skär purjolöken fint.
    • Ordna alla grönsaker på ett serveringsfat och blanda försiktigt, strö över krutonger och servera med majsvinägrett.

    Tips: kan gärna serveras med röda grönsaker och röda kidneybönor.