Sök efter recept

Majsgazpachosallad med majs, gurka, gul paprika, äpplen, krispiga krutonger, gräslök och majsvinägrette
Ingredienser
(Tillbehör för 4 personer)
2 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)
1 gurka
1 gul paprika
1 lök, ca 50 g
1 gul squash
100 g gula körsbärstomater
1 gult äpple
½ knippe gräslök
2 dl krutonger
Vinägrett:
1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)
2 msk vitvinsvinäger
1 dl äppeljuice
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Metod
-
- Blanda alla ingredienser till vinägretten, krydda med salt och peppar.
- Dela gurkan på längden, skrapa bort kärnorna med en sked och skär i tunna skivor.
- Rensa paprikan och skär den i tunna stavar och skär löken fint.
- Skär squash i skivor och halvera tomaterna.
- Skär äpplet i tunna skivor och skär purjolöken fint.
- Ordna alla grönsaker på ett serveringsfat och blanda försiktigt, strö över krutonger och servera med majsvinägrett.
Tips: kan gärna serveras med röda grönsaker och röda kidneybönor.