1. >Recept
  2. >Majs och röda kidneybönor i tacoskal med knaprigt rebensspjäll och ananas-salsa

Majs och röda kidneybönor i tacoskal med knaprigt rebensspjäll och ananas-salsa

Medium
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle majs och röda kidneybönor (avrunnen vikt 140 g x 2)

2 dl crème fraiche, 18 %

1/4 knippe koriander

400 g stekt revbenspjäll/kotlettrad

8-12 tacoskal



Salsa:

150 g ananas

3 salladslök

1/2 röd chili

1 lime, obesprutad – saft och finrivet skal

20 g inlagda gröna jalapeños

1 msk. vätska från jalapeñoslagen

1 msk. florsocker

Salt och svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle majs och röda kidneybönor (avrunnen vikt 140 g x 2)

2 dl crème fraiche, 18 %

1/4 knippe koriander

400 g stekt revbenspjäll/kotlettrad

8-12 tacoskal



Salsa:

150 g ananas

3 salladslök

1/2 röd chili

1 lime, obesprutad – saft och finrivet skal

20 g inlagda gröna jalapeños

1 msk. vätska från jalapeñoslagen

1 msk. florsocker

Salt och svartpeppar
  1. Steg 1
    Skär ananasen i små tärningar och skiva lök och chili fint.
  2. Steg 2
    Riv skalet av en lime på den fina sidan av rivjärnet och pressa i saften.
  3. Steg 3
    Finhacka jalapeno och blanda med resten av ingredienserna till salsan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4
    Häll majs och bönor i en sil och låt rinna av. Hacka koriander grovt och blanda den med crème fraiche, majs och bönor. Smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5
    Fördela majs/röda kidneybönor i tacoskal, skär köttet i lagom stora bitar och lägg dem i tacoskalen.
  6. Steg 6
    Lägg upp tacoskalen på ett fat eller på små brickor.
  7. Steg 7
    Servera med ananas-salsa och strö över lite extra koriander.
Tips:
Du kan byta ut koriandern mot basilika och använda kyckling eller nötkött.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt