Majs och röda kidneybönor i tacoskal med knaprigt rebensspjäll och ananas-salsa

Majs och röda kidneybönor i tacoskal med knaprigt rebensspjäll och ananas-salsa

Ingredienser

2 burkar Bonduelle majs och röda kidneybönor
(avrunnen vikt 140 g)
2 dl crème fraiche, 18 %

1/4 knippe koriander
400 g stekt revbenspjäll/kotlettrad
8-12 tacoskal

Salsa
150 g ananas
3 salladslök
1/2 röd chili
1 lime, obesprutad – saft och finrivet skal
20 g inlagda gröna jalapeños
1 msk vätska från jalapeñoslagen
1 msk florsocker
Salt och svartpeppar

Metod

    1. Skär ananasen i små tärningar och skiva lök och chili fint.
    2. Riv skalet av en lime på den fina sidan av rivjärnet och pressa i saften.
    3. Finhacka jalapeno och blanda med resten av ingredienserna till salsan. Smaka av med salt och peppar.
    4. Häll majs och bönor i en sil och låt rinna av. Hacka koriander grovt och blanda den med crème fraiche, majs och bönor. Smaka av med salt och peppar.
    5. Fördela majs/röda kidneybönor i tacoskal, skär köttet i lagom stora bitar och lägg dem i tacoskalen.
    6. Lägg upp tacoskalen på ett fat eller på små brickor.

    Servera med ananas-salsa och strö över lite extra koriander.

    TIPS: Du kan byta ut koriandern mot basilika och använda kyckling eller nötkött.