Majs med chili på små tortillapannkakor med avocadomos, kyckling och rödlök.

Majs med chili på små tortillapannkakor med avocadomos, kyckling och rödlök.

Ingredienser

2 burkar Bonduelle Chili majs
(avrunnen vikt 165 g)

2 kycklingbröst, ca 200 g
1-2 tsk paprikapulver
2 tsk oregano

1 msk olja
2 mogna avokado,

1 msk pressad lime
1 lök, ca. 50 g
1/4 knippe koriander
3-4 majstortillas
Salt
Svartpeppar

Metod

  1. Blanda kyckling i paprika, oregano, salt och peppar.
  2. Stek köttet i en het panna i ca 2-3 minuter på varje sida. Låt köttet svalna lite och strimla det sedan.
  3. Mosa avokadon med en gaffel tillsammans med pressad lime, smaka av med salt och peppar.
  4. Skär rödlök fint och hacka koriander grovt.
  5. Skär ut tortillabröd med ett glas eller en Bonduelle-burk i små tortillas på cirka 5 cm i diameter. Placera dem på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i 200 grader i en förvärmd ugn i ca 2-3 minuter tills de är gyllenbruna och krispiga.
  6. Placera tortillas på en tallrik och bred på avocadomos. Fördela kyckling och majs op dem och servera med lök och koriander.

Servera med lime.

TIPS: Går bra att tillagas med nöt eller gris eller i stora tacoskal.