Löksallad med majs och dragonvinägrett

Löksallad med majs och dragonvinägrett

Ingredienser

Till 1 person

2 lökar, ca 100 g
1/4 knippe dragon
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
1 burk Bonduelle En LitenTwist majs
(avrunnen vikt 70 g)
Salt
Svartpeppar

Metod

Så enkelt är det:

  1. Koka de hela lökarna (inklusive skalet) möra i vatten med ½ tsk salt i ca 15 minuter. Häll av vattnet och kyl lökarna med kallt vatten.
  2. Halvera lökarna på längden. Avlägsna skalen och skär lökarna i klyftor.
  3. Finhacka dragon, tillsätt vinäger och olja och smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda samman med lök och majs.
  5. Lägg upp i en skål och servera som tillbehör till vegetariskt, fisk eller kött.

Smaklig måltid!