Linssallad med rostad svamp och burrata

Linssallad med rostad svamp och burrata

Ingredienser

Till 2 personer

500 g blandad svamp
1 msk smör till stekning
1 liten handfull timjan
1 paket salladsmix
1 påse ekologiska linser och gryn
125 g burrata
1 handfull rostade och saltade mandlar
DRESSING
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
Salt och färskmalen peppar

Metod

Så enkelt är det:

  • Rengör svamparna, skär dem i grova skivor och stek
    dem i smör i en stekpanna.
  • Strö över med timjanblad, salt och färskmalen peppar
    och stek svamparna tills de är vackert gyllenbruna.
  • Blanda sallad och ekologiska linser och gryn i en salladsskål.
  • Skaka ihop ingredienserna till dressingen och vänd ner i salladen.
  • Toppa salladen med rostad svamp, burrataskivor och hackad mandel.
    Garnera med timjan och servera.

TIPS: Testa även buffelmozzarella istället för burrata.