1. >Recept
  2. >Linssallad med rostad svamp och burrata

Linssallad med rostad svamp och burrata

Lätt
2 personer
15 min.
Ingredienser:
till 2 personer
500 g blandad svamp

1 msk. smör till stekning

1 liten handfull timjan

1 paket salladsmix

1 påse Bonduelle ekologiska linser och gryn

125 g burrata

1 handfull rostade och saltade mandlar

DRESSING:

2 msk. olivolja

1 msk. balsamvinäger

1 tsk. dijonsenap

1 tsk. honung

Salt och färskmalen peppar
Ingredienser för 2 personer
500 g blandad svamp

1 msk. smör till stekning

1 liten handfull timjan

1 paket salladsmix

1 påse Bonduelle ekologiska linser och gryn

125 g burrata

1 handfull rostade och saltade mandlar

DRESSING:

2 msk. olivolja

1 msk. balsamvinäger

1 tsk. dijonsenap

1 tsk. honung

Salt och färskmalen peppar
  1. Steg 1
    Rengör svamparna, skär dem i grova skivor och stek dem i smör i en stekpanna.
  2. Steg 2
    Strö över med timjanblad, salt och färskmalen peppar och stek svamparna tills de är vackert gyllenbruna.
  3. Steg 3
    Blanda sallad och ekologiska linser och gryn i en salladsskål.
  4. Steg 4
    Skaka ihop ingredienserna till dressingen och vänd ner i salladen.
  5. Steg 5
    Toppa salladen med rostad svamp, burrataskivor och hackad mandel.
  6. Steg 6
    Garnera med timjan och servera.
Tips:
Testa även buffelmozzarella istället för burrata.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt