Lax med mango- och bönsalsa

Lax med mango- och bönsalsa

Ingredienser

Till 2 personer
2 bitar lax
salt och färskmalen peppar
olivolja för stekning

MANGO-BÖNSALSA
1 mogen mangofrukt
1 mogen avokado
1 riten rödlök
1 handfull färsk koriander
saften från 1 limefrukt
1 msk olivolja
salt och färskmalen peppar
1 påse kidneybönor

Metod

Så enkelt är det:

  • Skala och tärna mango och avokado.
    Skala och finhacka rödlöken och grovhacka koriandern.
  • Blanda allt i en skål och tillsätt kidneybönorna.
  • Tillsätt även limejuice och olivolja till skålen, vänd allt
    och smaka av med salt och peppar.
  • Strö salt och peppar över laxen. Stek den i en varm panna
    i lite olja – först på skinnsidan så att skinnet blir knaprigt
    och därefter på den andra sidan tills fisken är helt genomstekt.
  • Servera laxen med mangobönsalsa.