Lamm i currysås med majs och linser

Lamm i currysås med majs och linser

Ingredienser

4 portioner

600 g innanlår av lamm i tärningar
Olja
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
1 msk curry
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
1 dl crème fraiche 34 %
3 msk soja
2 burkar Bonduelle gourmet majs (avrunnen vikt 280 g)
1 burk Bonduelle linser (avrunnen vikt 265 g)
¼–½ savojkål
Salt och peppar

Dekoration: Pistagenötter och mynta

Metod

Så enkelt är det:

  1. Stek köttet i en gryta. Skär lök och vitlök i skivor och stek med köttet.
  2. Tillsätt curry, tomater, vatten, crème fraiche och soja.
    Låt sjuda under lock 20 minuter.
  3. Låt majs och linser rinna av och tillsätt i grytan tillsammans med
    skuren kål. Låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar och strö över pistagenötter och
    mynta innan servering.

Tips: Servera gärna med naanbröd.

Tillagningstid: 30 min.