Kikärtstzatziki med gurka, örter, citron och grillad kyckling

Kikärtstzatziki med gurka, örter, citron och grillad kyckling

Ingredienser

4 st kycklingbröst
2 msk olivolja
1 msk torkad oregano

Tzatziki
1 burk Bonduelle kikärtor (265 g avrunnen vikt)
1 gurka
1 rödlök, ca 50 g, ¼ knippe dill
4 kvistar mynta
1-2 vitlöksklyftor
1 obesprutad citron
3 dl yoghurt/grekisk
Salt och svartpeppar

Metod

  • Dela gurkan på längden, skrapa bort kärnorna med en sked och skär den i små bitar.
  • Hacka lök, dill och mynta mycket fin och riv vitlök på den fina sidan av rivjärnet.
  • Riv citron på den fina sidan av rivjärnet och pressa ut saften och blanda med yoghurt och resten av ingredienserna till tzatziki. Smaka av med salt och peppar.
  • Banka kycklingbrösten platta mellan två plaststycken, vänd i olja, oregano, salt och peppar.
  • Grilla kycklingen på en het grillpanna ca 1-2 minuter på varje sida.
  • Servera kycklingen med kikärtstzatziki och gärna med bröd eller en grönsallad

Tips: Kan tillagas med röda kidneybönor och svartögda bönor