Kikärtsbiff med färskostkräm och syltad selleri

Kikärtsbiff med färskostkräm och syltad selleri

Ingredienser

Tips: Istället för kikärtor kan du använda linser eller svarta bönor.
DU BEHÖVER:
2 burkar Bonduelle kikärtor
(avrunnen vikt 2 x 265 g),
½ knippe slätbladig persilja,
4 vitlöksklyftor,
1 lök, ½ dl olivolja,
½ tsk bakpulver
2 tsk mald spiskummin,
1 tsk salt,
2 tsk paprikapulver,
2 msk pressad citron,
2-3 msk olivolja.
Tillbehör
200 g rotselleri,
½ citron,
2 msk vinäger,
1 msk olivolja,
100 g färskost,
vattenkrasse,
paprika,
salt och peppar.

Metod

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hacka lök, persilja och vitlök och blanda med olivolja, kikärtor, bakpulver, kummin och salt.
  2. Krydda med salt och kummin, tillsätt paprikapulver och pressad citron och forma purén till 4 stora biffar.
  3. Stek biffarna i olivolja i ca 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och knapriga.
  4. Lägg tunna skivor av selleri i pressad citron, vinäger och olivolja, krydda med salt och peppar.
  5. Rör färskost med paprika, salt och peppar och servera biffar med färskost, vattenkrasse och citronklyftor.

SMAKLIG MÅLTID!

Tips: Istället för kikärtor kan du använda linser eller svarta bönor.