Kikärts- och hasselnötszaatar, yoghurt och romansallad

Kikärts- och hasselnötszaatar, yoghurt och romansallad

Ingredienser

Till 1 person

20 g hasselnötter
1 msk sesamfrön
1 tsk torkad oregano
1 burk Bonduelle En Liten Twist kikärtor
(avrunnen vikt 65 g)
1 msk olivolja
1 liten romansallad/hjärtsallad
1 dl yoghurt
Salt
Svartpeppar

Metod

Så enkelt är det:

  1. Grovhacka nötterna.
  2. Rosta nötter och sesamfrön i en torr stekpanna på låg värme tills de blivit gyllenbruna.
  3. Blanda samman nötter och sesamfrön med oregano, kikärter och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär salladen i grova bitar och vänd försiktigt bitarna i yoghurten.
  5. Lägg upp salladen i en skål och strö över kikärts- och hasselnötszaatar.

 

Smaklig måltid!