Hokkaido pumpasoppa med svartögda bönor, chili och persilja

Hokkaido pumpasoppa med svartögda bönor, chili och persilja

Ingredienser

500 g Hokkaido-pumpa
200 g potatis
3 vitlöksklyftor
1 lök, ca 50 g
2 msk olivolja
2 tsk timjan
1 burk kokosmjölk
7 ml vatten
2 msk pressad citron

1 burk Bonduelle svartögda bönor
¼ knippe persilja
1 röd chili
1-2 msk rostade pumpafrön
1 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Eventuellt: skyr och bröd

Metod

  • Skala och skär pumpa, potatis, vitlök och lök grovt och stek dem i olivolja med timjan
  • Tillsätt kokosmjölk och vatten, låt sjuda i 30 minuter tills allt är mjukt.
  • Blanda soppan och och krydda med citronsaft, salt och peppar.
  • Häll bönorna i en sil och låt dem rinna av väl.
  • Skär persilja och chili fint, blanda med bönor, pumpafrön och olja, krydda med salt och peppar.
  • Servera den varma soppan i skålar och strö över bönor. Server ev. med bröd och skyr

Tips: Du kan byta ut pumpa med sötpotatis, morot, selleri, palsternacka eller andra rötter.