Harira – marockansk soppa med linser och kikärtor

Harira – marockansk soppa med linser och kikärtor

Ingredienser

250 g nötbog i små tärningar
Olja
1 lök
3 vitlöksklyftor
1 l vatten
2 buljongtärningar (oxbuljong)
2 stjälkar bladselleri
2 msk tomatpuré
1 dl hackad bredbladig persilja
½ dl hackad färsk koriander
1 burk Bonduelle linser (avrunnen vikt 265 g)
1 burk Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 265 g)
Salt och peppar

Dekoration: Dadlar och citronklyftor

Metod

Så enkelt är det:

  1. Stek köttet i olja i en gryta.
  2. Hacka lök och vitlök och stek med köttet.
  3. Häll på vatten, koka upp och skumma av.
  4. Tillsätt buljongtärningar och skuren bladselleri.
    Låt sjuda under lock tills köttet är mört.
    Se till soppan efter ca 1 timme.
  5. Tillsätt kryddor, linser och kikärtor och koka upp.
    Smaka av med salt och peppar och servera med c
    itronklyftor och dadlar som i Marocko.

Tips: Soppan blir även god om den mixas.

Tillagningstid: Ca 1 timme och 15 min.