1. >Recept
  2. >Harira - marockansk soppa med linser och kikärtor

Harira - marockansk soppa med linser och kikärtor

Lätt
4 personer
75 min.
Ingredienser:
till 4 personer
250 g nötbog i små tärningar

Olja

1 lök

3 vitlöksklyftor

1 l vatten

2 buljongtärningar (oxbuljong)

2 stjälkar bladselleri

2 msk. tomatpuré

1 dl hackad bredbladig persilja

½ dl hackad färsk koriander

2 burkar Bonduelle linser (avrunnen vikt 2 x 130 g)

2 burkar Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 2 x 130 g)

Salt och peppar

Dekoration: Dadlar och citronklyftor
Ingredienser för 4 personer
250 g nötbog i små tärningar

Olja

1 lök

3 vitlöksklyftor

1 l vatten

2 buljongtärningar (oxbuljong)

2 stjälkar bladselleri

2 msk. tomatpuré

1 dl hackad bredbladig persilja

½ dl hackad färsk koriander

2 burkar Bonduelle linser (avrunnen vikt 2 x 130 g)

2 burkar Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 2 x 130 g)

Salt och peppar

Dekoration: Dadlar och citronklyftor
  1. Steg 1
    Stek köttet i olja i en gryta.
  2. Steg 2
    Hacka lök och vitlök och stek med köttet.
  3. Steg 3
    Häll på vatten, koka upp och skumma av.
  4. Steg 4
    Tillsätt buljongtärningar och skuren bladselleri.
  5. Steg 5
    Låt sjuda under lock tills köttet är mört.
  6. Steg 6
    Se till soppan efter ca 1 timme.
  7. Steg 7
    Tillsätt kryddor, linser och kikärtor och koka upp.
  8. Steg 8
    Smaka av med salt och peppar och servera med citronklyftor och dadlar som i Marocko.
Tips:
Soppan blir även god om den mixas.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt