Grov majspuré med kikärter, chipotlechili och örter

Grov majspuré med kikärter, chipotlechili och örter

Ingredienser

2 burkar Bonduelle majs
(2 x 140 g avrunnen vikt)

1 burk Bonduelle kikärtor
(265 g avrunnen vikt)

1 vitlöksklyfta

1 lök, ca 50 g

2 msk färsk oregano

2 msk olivolja
1 röd chili/chipotle/rökt inlagd chili
2 dl crème fraiche 18 %
½ knippe koriander
Salt
Svartpeppar
Bröd

Metod

  • Skär lök, vitlök och oregano fint.
  • Stek den i en kastrull i olivolja i ca 2 minuter utan att den tar färg.
  • Tillsätt majs och kikärtor, blanda till en grov puré och låt sjuda i 5 minuter.
  • Tillsätt grovt hackad chipotlechili, koriander och crème fraiche och krydda med salt och peppar.
  • Servera majspuré i en liten skål med rostat bröd.

Tips: Kan även läggas på tortillabröd och gratineras i ugnen med cheddarost.