Grillat bröd med krämig getost, basilika, bönmix, blåbär och majs

Grillat bröd med krämig getost, basilika, bönmix, blåbär och majs

Ingredienser

(Tillbehör eller förrätt för 4 personer)

1 burk Bonduelle bönmix
(250 g avrunnen vikt)
1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)
4 stora skivor bröd/surdegsbröd
1 vitlöksklyfta

1 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
¼ knippe basilika
120 g getost/gräddost
100 g blåbär

Metod

  • Grilla brödet och gnid in det med vitlök.
  • Häll bönor och majs i en sil och kyl med kallt vatten. Blanda bönmix med majs, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar
  • Skär basilika fint.
  • Bred brödet med getost och placera det på ett fat eller 4 tallrikar.
  • Fördela bönmixen på brödet och strö över basilika och blåbär.

Tips: kan gärna serveras med färskost och jordgubbar