Grillade tigerräkor med majs/korianderpesto och lime

Grillade tigerräkor med majs/korianderpesto och lime

Ingredienser

12 förkokta tigerräkor,
2 burkar Bonduelle majs (avrunnen vikt 2 x 140 g),
½ knippe basilika,
½ knippe koriander,
1 chili,

2 dl olivolja,
vinäger,
salta jordnötter,
riven parmesanost,
1 lime,
salt och peppar.

Metod

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hacka basilika, koriander och chili grovt och blanda med olja.
  2. Rör i majs, jordnötter och parmesan och krydda med salt och peppar.
  3. Trä räkorna på de blötlagda spetten och grilla dem hårt på grillen ca 30 sekunder på varje sida.
  4. Servera räkorna i små skålar med pesto och limeskivor.
  5. Servera med tillbehör, t.ex. kokt jasminris.

SMAKLIG MÅLTID!
Tips: Du kan använda bönor i stället för majs och grillad fisk eller fläskkött i stället för räkor.