Grillad sparris med brödsmulor, svartögda bönor, majs och örter

Grillad sparris med brödsmulor, svartögda bönor, majs och örter

Ingredienser

(Tillbehör för 4 personer)

1 burk Bonduelle svartögda bönor
(265 g avrunnen vikt)
1 burk Bonduelle majs
(140 g avrunnen vikt)
1-2 vitlöksklyftor
2 stora skivor bröd
2 msk timjan

3 msk olivolja
I knippe sparris ca 600 g
½ knippe persilja
40 g parmesan
1-2 msk pressad citron
Salt
Svartpeppar

Metod

  • Riv vitlöken fint, skär brödet i små tärningar och finhacka timjan, blanda väl och stek gyllenbruna med 2 matskedar olivolja i en stekpanna.
  • Rengör sparrisen genom att skära av 3 cm från knippen, vänd den i en matsked olivolja, salt och peppar. Grilla i en het grillpanna i ca 2 minuter och lägg upp på ett fat.
  • Hacka persiljan grovt och riv parmesanosten grovt.
  • Servera det rostade brödet med svartögda bönor, majs och persilja och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Fördela den på sparrisen och strö över parmesan.

Tips: kan tillagas med de flesta typer av bönor, kikärtor och linser.