Grillad purjolök med svarta bönor, tomater och mozzarella

Grillad purjolök med svarta bönor, tomater och mozzarella

Ingredienser

DU BEHÖVER:
6-8 små purjolökar,
En burk Bonduelle svarta bönor
(avrunnen vikt 265 g),
1 ekologisk citron,
2-3 msk olivolja,

2 msk vitvinsvinäger
½ knippe basilika,
12 körsbärstomater,
16 minimozzarella,
salt och peppar.

Metod

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skölj purjolöken och koka den lätt mjuka, men ändå spröda i en kastrull med vatten och låt rinna av ordentligt.
  2. Vänd purjolöken i 1 msk olivolja, salt och peppar och grilla den 2 minuter på varje sida – eventuellt i grillpanna.
  3. Rör ned finrivet citronskal och pressad citron tillsammans med vinäger och olja, krydda med salt och peppar.
  4. Blanda i basilikablad, halverade tomater, bönor och mozzarella i dressingen.
  5. Bred ut blandningen över de grillade purjolökarna på ett fat och servera med bröd.

SMAKLIG MÅLTID!