Grillad korv med bönbröd och örtdip

Grillad korv med bönbröd och örtdip

Ingredienser

600 gram god korv,
1-2 msk olivolja,
2 dl skyr,
¼ knippe dill,
¼ knippe gräslök,
2 tsk dijonsenap. Bröd: 400 g vetemjöl,
2 msk polentamjöl,
2 tsk bakpulver

½ msk salt,
½ msk peppar,
½ liter lättmjölk, 3 ägg,
50 g smör,
1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g),
1 burk Bonduelle bönmix (avrunnen vikt 265 g),
1 burk Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 265 g),
1 tsk chiliflingor.

Metod

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda de torra ingredienserna till brödet och rör i mjölk, lättvispade ägg och smält smör
  2. Blanda i majs, bönor och kikärtor och fördela degen i formar smorda med smör och ströade med polenta.
  3. Baka i ugn 185 °C i cirka 45-50 minuter och kyl brödet på galler.
  4. Finhacka örterna, blanda dem med skyr och senap och krydda med salt och peppar.
  5. Stek korven i olivolja i en stekpanna och servera med brödskivor och örtdip.

SMAKLIG MÅLTID!