Grillad biffstek med linssmör

Grillad biffstek med linssmör

Ingredienser

DU BEHÖVER
800 g nötkött,
8 kvistar timjan,
10 vitlöksklyftor,
1 lök,
2 msk olivolja,
grönsallad.
Linssmör
1 burk Bonduelle linser (avrunnen vikt 265 g),
2 schalottenlökar,
4 vitlöksklyftor,
¼ knippe timjan,
1 msk olivolja,
1,5 dl rödvin,
250 g smör,
salt och peppar.

Metod

GÖR SÅ HÄR:

  1. Stek finhackad lök, vitlök och timjan i en stekpanna med 1 msk olivolja utan att det tar färg.
  2. Tillsätt rödvin, koka in det, rör ihop mjukt smör och linser, krydda med salt och peppar.
  3. Rulla ihop smöret som en korv i bakplåtspapper och lägg det i kylen i minst en timme.
  4. Blanda hackad timjan och 1 msk olivolja och lägg detta på köttet, forma till biffar och krydda ordentligt med salt och peppar.
  5. Stek i en varm grillpanna i ca 2-3 minuter på varje sida och servera med linssmör och grönsallad.

Tips: Smöret passar bra för alla typer av kött från grillen, bakad potatis, grönsaker och inte minst bröd.