1. >Recept
  2. >Grillad biffstek med linssmör

Grillad biffstek med linssmör

Lätt
4 personer
90 min.
Ingredienser:
till 4 personer
800 g nötkött

8 kvistar timjan

10 vitlöksklyftor

1 lök

2 msk olivolja

Grönsallad

Linssmör:

2 burkar Bonduelle linser (avrunnen vikt 2 x 130 g)

2 schalottenlökar

4 vitlöksklyftor

¼ knippe timjan

1 msk olivolja

1,5 dl rödvin

250 g smör

Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
800 g nötkött

8 kvistar timjan

10 vitlöksklyftor

1 lök

2 msk olivolja

Grönsallad

Linssmör:

2 burkar Bonduelle linser (avrunnen vikt 2 x 130 g)

2 schalottenlökar

4 vitlöksklyftor

¼ knippe timjan

1 msk olivolja

1,5 dl rödvin

250 g smör

Salt och peppar
  1. Steg 1
    Stek finhackad lök, vitlök och timjan i en stekpanna med 1 msk olivolja utan att det tar färg.
  2. Steg 2
    Tillsätt rödvin, koka in det, rör ihop mjukt smör och linser, krydda med salt och peppar.
  3. Steg 3
    Rulla ihop smöret som en korv i bakplåtspapper och lägg det i kylen i minst en timme.
  4. Steg 4
    Blanda hackad timjan och 1 msk olivolja och lägg detta på köttet, forma till biffar och krydda ordentligt med salt och peppar.
  5. Steg 5
    Stek i en varm grillpanna i ca 2-3 minuter på varje sida och servera med linssmör och grönsallad.
Tips:
Smöret passar bra för alla typer av kött från grillen, bakad potatis, grönsaker och inte minst bröd.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt