Sök efter recept

Friterad kyckling med avokado-quinoacreme
Ingredienser
Till 1 person
400 g kycklingfilé
2 msk mjöl
½ msk paprikapulver
1–2 ägg
2 dl pankoströbröd
4 dl vegetabilisk olja
2 mogna avokador
1 ekologisk lime, skal och saft
2 burkar Bonduelle En Liten Twist quinoa
(avrunnen vikt 60 g)
1/4 knippe koriander
1 msk syltade röda jalapeños
2 lime
Salt
Svartpeppar
Metod
- Skär kycklingköttet i ca 2 cm stora bitar och vänd dem i mjöl blandat med paprikapulver.
- Vispa äggen. Vänd kycklingen i äggvispet och därefter i pankoströbröd.
- Mosa avokadorna med en gaffel, tillsätt finrivet limeskal, -saft och quinoa och blanda. Smaka av med salt och peppar.
- Värm oljan i en liten gryta tills oljan sjuder och stek kycklingen tills den är gyllene och spröd, ca 3 minuter. Lägg kycklingen på hushållspapper.
- Servera kycklingbitarna med avokado-quinoacreme, limeskivor, koriander och jalapeños.
Smaklig måltid!