Friterad kyckling med avokado-quinoacreme

Friterad kyckling med avokado-quinoacreme

Ingredienser

Till 1 person

400 g kycklingfilé
2 msk mjöl
½ msk paprikapulver
1–2 ägg
2 dl pankoströbröd
4 dl vegetabilisk olja
2 mogna avokador
1 ekologisk lime, skal och saft
2 burkar Bonduelle En Liten Twist quinoa
(avrunnen vikt 60 g)
1/4 knippe koriander
1 msk syltade röda jalapeños
2 lime
Salt
Svartpeppar

Metod

  1. Skär kycklingköttet i ca 2 cm stora bitar och vänd dem i mjöl blandat med paprikapulver.
  2. Vispa äggen. Vänd kycklingen i äggvispet och därefter i pankoströbröd.
  3. Mosa avokadorna med en gaffel, tillsätt finrivet limeskal, -saft och quinoa och blanda. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm oljan i en liten gryta tills oljan sjuder och stek kycklingen tills den är gyllene och spröd, ca 3 minuter. Lägg kycklingen på hushållspapper.
  5. Servera kycklingbitarna med avokado-quinoacreme, limeskivor, koriander och jalapeños.

Smaklig måltid!