Fiskbullar med majs och rotfruktsremoulad

Fiskbullar med majs och rotfruktsremoulad

Ingredienser

DU BEHÖVER
Färskpotatis,
500 g fiskfärs,
150 g rotselleri,
2 burkar Bonduelle majs
(avrunnen vikt 2 x 140 g),
¼ knippe persilja,
2 msk vegetabilisk olja,
150 g persiljerot,
150 g morötter,
1 dl skyr,
2 msk majonnäs,
2 msk kapris,
1 citron,
salt och peppar.

Metod

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rör ihop skyr med majonnäs och finhackad kapris.
  2. Blanda grovt riven persiljerot och morötter och krydda med salt och peppar.
  3. Blanda fiskfärsen ordentligt med hackad persilja, riven selleri och majs, krydda med salt och peppar.
  4. Koka potatisen och stek fiskbullarna i olja i en kastrull, ca. 3 minuter på varje sida.
  5. Servera fiskbullarna varma med potatis, tartarsås, citronklyftor, majs och eventuellt stekt persilja.

 

Tips: I stället för fiskfärs kan du använda kycklingfärs (men smaka inte på den när du kryddar).