1. >Recept
  2. >Den bästa klassiska hummusen

Den bästa klassiska hummusen

Lätt
4 personer
10 min.
Ingredienser:
till 4 personer
2 burkar Bonduelle kikärtor (2 x 130 g avrunnen vikt)

1 matsked tahini

3 msk. olivolja

2 tsk. pressad citron

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk. kummin

1/2 tsk. salt

1 tsk. paprikapulver

Ev. lite kallt vatten
Ingredienser för 4 personer
2 burkar Bonduelle kikärtor (2 x 130 g avrunnen vikt)

1 matsked tahini

3 msk. olivolja

2 tsk. pressad citron

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk. kummin

1/2 tsk. salt

1 tsk. paprikapulver

Ev. lite kallt vatten
  1. Steg 1
    Skölj kikärtorna och häll dem i en mixer eller matberedare.
  2. Steg 2
    Tillsätt tahini, olivolja, citronsaft, vitlök, spiskummin, salt och lite vatten beroende på hur mjuk du vill ha din hummus.
  3. Steg 3
    Blanda ihop allt och smaka eventuellt av med ytterligare salt, citron och kummin.
Tips:
Tillsätt 2 tsk sambal oelek eller lite chili om du vill ha en hummus med lite drag.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt