Chili con tuna med chilibönor, basilika och färsk tomat

Chili con tuna med chilibönor, basilika och färsk tomat

Ingredienser

Till 4 person

2 burkar tonfisk
1 rödlök
2 msk citronsaft
½ knippe basilika
1 gurka
200 g tomater, 3 sorter
1 isbergssallat
2 msk kapris
1 dl majonnäs
1 burk Bonduelle chilibönor
(nettovikt 430 g)
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Bröd

Metod

  1. Skär rödlöken i tunna ringar och vänd dem i citronsaft.
  2. Plocka basilikabladen. Halvera gurkan och skär den i mycket tunna skivor på längden.
  3. Halvera tomaterna och dela isbergssallaten i grova bitar.
  4. Rör ihop majonnäs med kapris och smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp alla ingredienser inklusive chilibönor och tonfisk på ett fat och tillsätt lite olja. Servera med ett gott bröd.

Smaklig måltid!