Chili con carne med svarta bönor

Chili con carne med svarta bönor

Ingredienser

4 burkar Bonduelle Tex Mex svarta bönor (520 g avrunnen vikt)
2 lökar,
olja,
400 g köttfärs 10 %,
½ röd mild chili,
1 ½ tsk kummin,
¼ tsk kanel,
2 burkar skalade körsbärstomater,
3 msk tomatpuré,
25 g mörk choklad 80 %,
Salt och peppar

Topping: 2 dl crème fraiche 18 %, 1 dl koriander och myntablad, en liten rödlök, ½ mild röd chili.

Metod

Gör så här:

  1. Skölj bönorna i en sil och låt rinna av.
  2. Finhacka löken och bryn med köttet.
  3. Blanda i kryddor och båda tomatsorterna i grytan och låt sjuda i 5 minuter.
  4. Blanda i choklad och bönor i grytan och låt allt bli varmt.
  5. Smaka av rätten med salt och peppar.

Servera i skål med crème fraiche, örter och lite hackad rödlök och chili.

Smaklig måltid!

Tips: Chili sin carne, det vill säga utan kött, smakar också riktigt bra. Det är en bra idé att servera chilin med ris. Bönor och ris komplimenterar varandra så att vi kan utnyttja proteinet bättre.

Tillagningstid: 20 min.