1. >Recept
  2. >Caesarsallad med bönor, parmaskinka, krutonger och parmesanyoghurt

Caesarsallad med bönor, parmaskinka, krutonger och parmesanyoghurt

Lätt
4 personer
20 min.
Ingredienser:
till 4 personer
4 skivor bröd

4 skivor parmaskinka/serranoskinka

30 g parmesanost

2 stora romansalladsblad

1 burk Bonduelle kidneybönor (avrunnen vikt 250 g)

Parmesanyoghurt:

2 dl naturell yoghurt

20 g parmesan, riven

2 tsk. dijonsenap

1 msk. olivolja

Salt och svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
4 skivor bröd

4 skivor parmaskinka/serranoskinka

30 g parmesanost

2 stora romansalladsblad

1 burk Bonduelle kidneybönor (avrunnen vikt 250 g)

Parmesanyoghurt:

2 dl naturell yoghurt

20 g parmesan, riven

2 tsk. dijonsenap

1 msk. olivolja

Salt och svartpeppar
  1. Steg 1
    Skär brödet i stora tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper parmaskinka. Baka i ugn i 180 °C ca 5-7 minuter tills de är knaprigt och gyllenbrunt. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  2. Steg 2
    Häll bönorna i en sil och låt dem rinna av väl.
  3. Steg 3
    Rör ihop ingredienserna till dressingen och krydda med salt och peppar.
  4. Steg 4
    Skölj salladen, dela den i grova bitar och låt den rinna av i en sil.
  5. Steg 5
    Riv parmesanosten grovt.
  6. Steg 6
    Blanda salladen väl med dressing, kidneybönor och krutonger.
  7. Steg 7
    Servera salladen med spröd parmaskinka och riven parmesan.
Behöver du mer inspiration?
LättMediumSvårt
< 15 min:15 - 45 min:45 min. och +
Lekfullt
  • Tonfisksallad med gurka, röda kidneyböno...
  • Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
  • Majs och röda kidneybönor i tacoskal med...