Caesarsallad med bönor, parmaskinka, krutonger och parmesanyoghurt

Caesarsallad med bönor, parmaskinka, krutonger och parmesanyoghurt

Ingredienser

4 skivor bröd
4 skivor parmaskinka/serranoskinka
30 g parmesanost
2 stora romansalladsblad
1 burk Bonduelle kidneybönor
(avrunnen vikt 250g)

Parmesanyoghurt
2 dl naturell yoghurt
20 g parmesan, riven
2 tsk dijonsenap
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Metod

  • Skär brödet i stora tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper parmaskinka. Baka i ugn i 180 °C ca 5-7 minuter tills de är knaprigt och gyllenbrunt. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  • Häll bönorna i en sil och låt dem rinna av väl.
  • Rör ihop ingredienserna till dressingen och krydda med salt och peppar.
  • Skölj salladen, dela den i grova bitar och låt den rinna av i en sil.
  • Riv parmesanosten grovt.
  • Blanda salladen väl med dressing, kidneybönor och krutonger.
  • Servera salladen med spröd parmaskinka och riven parmesan