Bräserad kalvbog med kidneybönor och chorizo

Bräserad kalvbog med kidneybönor och chorizo

Ingredienser

4 portioner

2 lökar
4 morötter
Olja
600 g kalvbog eller högrev
300 g rå chorizokorv
En handfull färsk mynta
2 dl kalvbuljong
Salt och peppar
2 burkar Bonduelle kidneybönor
(avrunnen vikt 500 g)
En klick smör

Dekoration: Svartkummin

Metod

Så enkelt är det:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form med lite olja.
  2. Skär grönsakerna i mindre bitar och lägg i formen tillsammans
    med kött, korv, mynta, buljong, salt och peppar.
  3. Täck formen med aluminiumfolie och sätt in i ugnen i 75 minuter.
  4. Ta bort aluminiumfolien och låt det hela få färg, ca 15 minuter.
    Håll ett öga på formen så det inte bränns.
  5. Häll kidneybönorna i en gryta med lite smör och värm försiktigt
    tills de är genomvarma. Servera till köttet och korven.

 

Tillagningstid: 1 timme och 45 minuter