Bönsallad med två sorters bönor, körsbärstomater, majs och avokadodressing

Bönsallad med två sorters bönor, körsbärstomater, majs och avokadodressing

Ingredienser

(Tillbehör för 4 personer)

1 burk Bonduelle röda kidneybönor (250 g avrunnen vikt)
1 burk Bonduelle majs (140 g avrunnen vikt)
2 dl vetekorn
200 g gröna bönor
200 g körsbärstomater, 2 olika sorter, röda och gula

Avocadodressing
1/2 avokado
1 vitlöksklyfta
¼ knippe slätbladig persilja,
2 dl naturell yoghurt
1 msk pressad citron
Salt
Svartpeppar

Metod

  • Hacka persilja och vitlök grovt och blanda med avokado och yoghurt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Koka vetekornen efter instruktionerna på förpackningen, häll av vattnet och kyl dem.
  • Rensa de gröna bönorna och koka dem i vatten i ca 1 1/2 minut, häll av vattnet och kyl dem.
  • Häll de röda kidneybönorna och majs i en sil och skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.
  • Halvera tomaterna och blanda dem med vetekorn, majs, bönor och lägg upp på ett fat, servera med dressing.