\n
Kontakta oss
Recept
Förrätter & soppor
Huvudrätter
Små rätter & snacks
Tillbehör
Sallader
Söta & bakade varor
Produkter
Lunch Bowl
Majs
#PLANTPOWER
Sedan 1853
Alla artiklar
Vår historia
Våra engagemang
Konserver & innovationer
Från jord till bord
Nyheter
>
Recept
>
Bönsallad med spenat, mango och majsdressing
<
Recept
You must accept Youtube cookies to see this video
Accept cookies
Bönsallad med spenat, mango och majsdressing
skriv ut recept
Lätt
4 personer
25 min.
Ingredienser:
till 4 personer
100 g vetekorn
1 burk
Bonduelle
majs (avrunnen vikt 140 g)
2 burkar
Bonduelle
kikärtor (avrunnen vikt 2 x 130 g)
1 burk
Bonduelle
kidneybönor (avrunnen vikt 265 g)
1-2 msk livolja
1 msk äppelcidervinäger
100 g babyspenat
1 mango
2 dl rostade kokosflingor
DRESSING:
1 ekologisk lime
1 burk
Bonduelle
majs (avrunnen vikt 140 g)
2 dl naturell yoghurt
¼ knippe mynta
¼ knippe basilika
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Ingredienser för 4 personer
100 g vetekorn
1 burk
Bonduelle
majs (avrunnen vikt 140 g)
2 burkar
Bonduelle
kikärtor (avrunnen vikt 2 x 130 g)
1 burk
Bonduelle
kidneybönor (avrunnen vikt 265 g)
1-2 msk livolja
1 msk äppelcidervinäger
100 g babyspenat
1 mango
2 dl rostade kokosflingor
DRESSING:
1 ekologisk lime
1 burk
Bonduelle
majs (avrunnen vikt 140 g)
2 dl naturell yoghurt
¼ knippe mynta
¼ knippe basilika
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Tillaga detta recept med:
Majs - 3 x 150 g
se produkt
Steg 1
Koka vetekornen, häll av vattnet, marinera dem i olja och vinäger och krydda med salt och peppar.
Steg 2
Riv skalet på lime på den fina sidan av ett rivjärn och pressa ut saften.
Steg 3
Blanda skal och saft tillsammans med de andra ingredienserna till dressingen, krydda med salt och peppar.
Steg 4
Fördela spenaten i 4 skålar och lägg i mango i stora tärningar, korn, majs, kikärtor och bönor.
Steg 5
Servera med rostade kokosflingor och dressing.
Tips:
Istället för mango kan du använda melon eller papaya.
Behöver du mer inspiration?
Lätt
Medium
Svårt
< 15 min:
15 - 45 min:
45 min. och +
Lekfullt
▶
Bönsallad med två sorters bönor, körsbär...
Se receptet
Grillat bröd med krämig getost, basilika...
Se receptet
Sensommarsallad med grillad majs och sal...
Många av ingredienserna är grillade men det går lika bra att göra salladen utan grill.
Se receptet
Se fler recept
Se även:
Majs - 300 g
Saltfri majs - 2 x 150 g
Ekologiska majs - 2 x 150 g
Majs - 1 x 150 g
Lunch bowl quinoa - 250g
Lunch bowl bulgur - 250g
Lunch bowl spelt - 250g