Bönsallad med spenat, mango och majsdressing

Bönsallad med spenat, mango och majsdressing

Ingredienser

100 g vetekorn
1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g),
1 burk Bonduelle kikärtor (avrunnen vikt 265 g)
1 burk Bonduelle kidneybönor (avrunnen vikt 265 g)
1-2 msk livolja
1 msk äppelcidervinäger
100 g babyspenat
1 mango
2 dl rostade kokosflingor
DRESSING
1 ekologisk lime
1 burk Bonduelle majs (avrunnen vikt 140 g),
2 dl naturell yoghurt
¼ knippe mynta
¼ knippe basilika
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar

Metod

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka vetekornen, häll av vattnet, marinera dem i olja och vinäger och krydda med salt och peppar.
  2. Riv skalet på lime på den fina sidan av ett rivjärn och pressa ut saften.
  3. Blanda skal och saft tillsammans med de andra ingredienserna till dressingen, krydda med salt och peppar.
  4. Fördela spenaten i 4 skålar och lägg i mango i stora tärningar, korn, majs, kikärtor och bönor.
  5. Servera med rostade kokosflingor och dressing.

Tips: Istället för mango kan du använda melon eller papaya.